lunes, 17 de mayo de 2010

Biblioteca de llibres sobre les plantes carnívores

A continuació citaré una sèrie de llibres que hi ha sobre les plantes carnívores. I com a curiositat, dir que només hi ha dos llibres escrits en castellà.


"El Gran Libro de las Plantas Carnívoras", de Gerard Blondeau. (2004)

Tapa dura i 156 pàgines. El primer llibre sobre plantes carnívores que es va publicar en castellà; descriu els diferents tipus de paranys, mètodes de cultiu, fabricació d'hivernacles casolans, i fitxa de 50 varietats de plantes. No és cap meravella, però no està malament per a començar.



"Plantas Carnívoras. Clasificación, origen, cultivo y plagas", de Marcel Lecoufle. (2007)
Coberta de cartró i 127 pàgines. És el segon llibre publicat en castellà. Molt més complet que l'anterior quant a informació de necessitats de cultiu i fotografies de les diferents plantes, però pitjor en quant a descripció dels tipus de paranys i sistemes de cultiu.


"The Savage Garden", de Peter D'Amato. (1998)

Coberta de cartró i 314 pàgines. Té tota la informació que puguis necessitar sobre qualsevol espècie de carnívores, molt ben organitzada i amb centenars de fotografies en color. L'únic problema és que està escrit en anglès i costa molt d'entendre.





"Carnivorous Plants of the World", de James i Patricia Pietropaolo. (1986. Edició del 2001)
Coberta de cartró i 206 pàgines. Està molt complet en quant a informació però fallen les fotografies. Només té un parell de pàgines centrals amb fotos en color, la resta del llibre són dibuixos en blanc i negre. Això sí, els dibuixos representen de forma clara els processos de reproducció i l'anatomia de cada espècie.




"Gardening with Carnivores", de Nick Romanowski. (2002)

Coberta de cartró i 106 pàgines. Fotos en color. Llibre dedicat exclusivament a Sarracenias. Imprescindible si les Sarracenias són les teves favorites.




"Carnivorous Plants of the United States and Canada", de Donald E. Schnell. (1976. Edició del 2002)
Tapa dura i 468 pàgines. Aprofundeix referent a Sarracenias, Droseras i Pinguiculas, però no parla de Nepenthes ni Cephalotus, és a dir, per a gent que vulgui saber més coses sobre les Nepenthes i el Cephatolus que llegeixi un altre llibre.






"Carnivorous Plants of Australia (Volume 3)", de Allen Lowrie. (1998)

Tapa dura i 288 pàgines. Aquest llibre és més aviat una guia sobre les diferents varietats de Droseras, ja que no presta tot just atenció a la resta d'espècies. Ni tan sols nomena a les Sarracenias. Està bé si vols saber-lo tot sobre les Droseras. La resta d'espècies estan en els toms 1 i 2.




"Carnivorous Plant Newsletter", de la Sociedad Internacional de Plantes Carnívores (ICPS).

Revista de 31 pàgines. Aquest és l'exemplar de març de 2004. Aquesta revista només es pot aconseguir fent-se soci de la ICPS. Una vegada que ets soci (25$ a l'any), la revista te l'envien de forma gratuïta al teu domicili. Conté articles sobre els últims descobriments en el món de les plantes carnívores.




Maria Moreno

No hay comentarios:

Publicar un comentario